Αίολος Πατρών – Παναθηναϊκός

Αίολος Πατρών 21 - 60 Παναθηναϊκός
07 May 2016 - 14:30Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών

Αίολος και Παναθηναϊκός έγραψαν ιστορία

Τη δική τους ιστορία στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, και ειδικότερα στο ράγκμπι, έγραψαν ο Αίολος Πατρών και ο Παναθηναϊκός το περασμένο Σάββατο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Και αυτό, γιατί οι αγώνες των δύο ομάδων, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, είχαν ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επίσης, ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία για τον Αίολο Πατρών, αφού για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του τμήματος αγωνίστηκε στο κεντρικό γήπεδο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τη σειρά των παιχνιδιών άνοιξαν οι γυναίκες με τις «πράσινες» να αποδεικνύονται καλύτερες και να παίρνουν τη νίκη με 29-0. Οι αθλήτριες του Αιόλου, παρά τις δυνατότητές τους, δεν παρουσίασαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο με την άμυνα να «μπάζει» και την επίθεση να μοιάζει «άναρχη». Το άγχος κυρίευσε τις Πατρινές, που υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν στα ίσα τις παίκτριες του Παναθηναϊκού.

Το «πάλεψαν» οι άνδρες του Αιόλου Η ανδρική ομάδα ράγκμπι του Αιόλου Πατρών, αν και αποτελείται από αρκετά νέα πρόσωπα σε ηλικία και εμπειρία την φετινή σεζόν, παρουσιάστηκε αξιοπρεπώς απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Οι Πατρινοί, αν και στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκαν νωχελικοί, έδειξαν σημαντική βελτίωση στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και παρουσίασαν όμορφο θέαμα στην επίθεση, όταν βρήκαν την ευκαιρία. Στο 11ο λεπτό ο Γιώργος Παπαγιαβής άνοιξε το σκορ για τους Πατρινούς με ένα ελεύθερο χτύπημα ανάμεσα στα δοκάρια μειώνοντας σε 3-5, αφού νωρίτερα είχε προηγηθεί try από τους φιλοξενούμενους. Το πρώτο μισό του αγώνα έληξε με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να προηγούνται με 3-36. Στο 10ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χρήστος Ζαχιώτης πέτυχε ένα πολύ όμορφο try, αφού «τρύπησε» την «πράσινη άμυνα και ο Γιώργος Παύλου χάρισε στον Αίολο δύο επιπλέον πόντους με πετυχημένη εκτέλεση convertion. Ο Θοδωρής Λίβανος στο 60’ έκανε το 15-50, ενώ για τους Πατρινούς σημειώθηκε ένα επιπλέον try στη λήξη της αναμέτρησης από τον Γιώργο Παπαγιαβή, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 21-60. Τα κέρδη, ωστόσο, από το συγκεκριμένο αγώνα, τόσο για το άθλημα όσο και για τον Αίολο, ήταν πολλά. Το βασικότερο όλων είναι πως την αναμέτρηση παρακολούθησαν ζωντανά φίλαθλοι από 26 χώρες, μαθαίνοντας για το ελληνικό ράγκμπι και για τις ελληνικές ομάδες. Επίσης, για πρώτη φορά στην αχαϊκή πρωτεύουσα άνοιξαν οι πόρτες του κεντρικού γηπέδου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, προκειμένου να φιλοξενηθεί αγώνας ράγκμπι –έχει γίνει μία ακόμα φορά στο παρελθόν σε εθνικό επίπεδο- και αποδείχτηκε πόσο ωφέλιμο είναι κάτι τέτοιο για την πόλη και τον αθλητισμό της. Να σημειωθεί ακόμα, πως στην ανάπαυλα των ημιχρόνων χόρεψαν τα κορίτσια του Aeolos cheerleading team με υπεύθυνη την Έφη Μάρκου.