Αίολος Πατρών – Άγιος Θωμάς

Αίολος Πατρών 20 - 34 Άγιος Θωμάς
03 Apr 2016 - 13:30Γήπεδο Χαϊκαλίου

Παιχνίδια – διαφήμιση για το ελληνικό ράγκμπι διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο του Χαϊκαλίου, όπου ο Αίολος Πατρών υποδέχτηκε τον Άγιο Θωμά. Το ιδιαίτερο των αναμετρήσεων τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες ήταν πως επρόκειτο για μια από τις λιγοστές φορές στην ιστορία του ελληνικού ράγκμπι που μία ομάδα από το πρωτάθλημα του ράγκμπι γιούνιον (Αίολος) συνάντησε εντός αγωνιστικών χώρων μία ομάδα από το πρωτάθλημα του ράγκμπι λιγκ (Άγιος Θωμάς). Οι δύο ομάδες συμφώνησαν εξ’ αρχής να αναμετρηθούν σύμφωνα με τους κανόνες του ράγκμπι λιγκ, που είναι πιο απλή μορφή ράγκμπι, σε σχέση με αυτή του γιούνιον.

Δυναμική παρουσία από τις γυναίκες του Αιόλου

Μαχητικότητα και δυναμική παρουσία στα τάκλιν, ήταν τα χαρακτηριστικά που διέκριναν το παιχνίδι της γυναικείας ομάδας του Αιόλου, η οποία κέρδισε με 22-0 τον Άγιο Θωμά. Αν και οι παίκτριες του Αιόλου, αγωνίζονταν για πρώτη φορά με κανόνες λιγκ, δεν δυσκολεύτηκαν να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα του παιχνιδιού απέναντι στη νεοσύστατη γυναικεία ομάδα από το Γουδή.

Οι Πατρινές έπαιξαν εξαιρετική άμυνα με αλληλοκαλύψεις και δυνατά τάκλιν ενώ εξίσου δυνατές ήταν και στην επιθετική γραμμή, καταφέρνοντας να σκοράρουν στο 2ο,5ο, 9ο, 13ο και 16ο λεπτό ενώ το τελευταίο try του παιχνιδιού συνοδεύτηκε και από επιτυχημένη μετατροπή (conversion), διαμορφώνοντας το τελικό 22-0.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, που οι διοικούντες της ομάδας του Αιόλου Πατρών τίμησαν την πρώην παίκτρια τους Λουκία Καυκιά -πλέον αγωνίζεται στον Άγιο Θωμά- για την προσφορά της στον Αίολο τα προηγούμενα χρόνια.

Θετική παρουσία από τους άνδρες του Αιόλου

Με ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο από τον Αίολο, ξεκίνησε ο αγώνας των ανδρών απέναντι στον Άγιο Θωμά, μια από τις καλύτερες ομάδες ράγκμπι λίγκ της Ελλάδας, ο οποίος διεξήχθη επίσης με κανόνες του ράγκμπι λιγκ.

Ο Αίολος, παρότι έπαιζε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη παραλλαγή του ράγκμπι, ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό. Ο Αγιος Θωμάς ωστόσο αντέδρασε άμεσα, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει τρία λεπτά αργότερα.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν για δεύτερη φορά στο 36ο λεπτό με try, ενώ ευστόχησαν και στο ελεύθερο χτύπημα (μετατροπή) που ακολούθησε, κάνοντας το 10-4. Οι “Άγιοι” ισοφάρισαν τον αγώνα σε 10-10 ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε και πάλι με την πατρινή ομάδα να μπαίνει δυνατά και να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα στο 43ο λεπτό. Ωστόσο, ο Άγιος Θωμάς αντέδρασε άμεσα πετυχαίνοντας συνεχόμενα tries στο 46’, στο 51’ και στο 55’ και να κάνει το 28-14. Οι παίκτες του Αιόλου όμως δεν… παρέδωσαν τα όπλα, σκοράροντας έξι επιπλέον πόντους στο 64’. Το τελικό 34-20 διαμορφώθηκε στο 70ο λεπτό μετά από try και επιτυχημένη μετατροπή από τον αρχηγό των “Αγίων” Κωνσταντίνο Ρούσσο.

Διαιτητής των αγώνων ήταν ο Μάθιου Άσχιλλ.

Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε το τρίτο ημίχρονο, με τους παίκτες και τις παίκτριες των δύο ομάδων να πίνουν μαζί μπύρες, αποδεικνύοντας πως το «ευ αγωνίζεσθαι» εκφράζεται εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.